FEJebakken

Skærmbillede 2015-03-10 kl. 10.20.46
FEJebakken, er Ha(jur.) og Cand.Merc(Jur.)s helt egen digitale avis!

På FEJebakken vil der blive lagt diverse artikler vedr. vores uddannelse, både morsomme nyheder og naturligvis også nogle af en langt mere seriøs karakter. Derudover vil der også komme billeder fra fester, studieture og de forskellige virksomhedsbesøg som vi har i løbet af studieåret.

Tjek FEJebakken ud her!

### RYGTEHANS ###

1. Kristina smed malertøjet for at få en hemmelig drengs kontaktflade.

2. Niels (grøn) har ikke været vågen efter kl. 12

3. Caroline har et godt øje til mark

4. Oliver skifter damer som vi andre skifter undertøj

5. Blom barberer ben

6. Henriette vejleder har det smukkeste smil i hele verden

7. Frederik har få lækre moves at pigerne taber trusserne.

8. Peter fra blå er lækker

9. Peter fra blå er sød

10. Andre der har set Peter fra blå i mgp?

11. Er du gal Bæst kan nogle vilde moves.

12. Joakim (vejleder) er vild med salsa

13. Jeanette havde ingen BH på til case.

14. Morten (vejleder) og Mette.

15. Rygtet går på at Niller er en bedre lollænder end Blom, lollænder battle begins.

16. Joakim vejleder har sexede øje.

17. Oliver vejleder lyver om at han er fra polen.

18. Jeg ku’ godt Alex vejleder, med hendes pandehår og hendes lækre numse.

19. Jeanette vejleder er god og har en lækker rumpette.

20. Jeanette og Alex elsker DJ Aligator

21. Terkel vejleder => vil du være kærester?

22. Oliver er dårlig til beerpong

23. Ikke et rygte! – men en lille hilsen fra Bæst. Sorry jeg er taget hjem, men gi den max gas! Sebastian og Niels bør få en ny føretrøje. SES <3

24. Frederik fra Grøn og Caroline (ved ikke hvilken farve, mener fra tyskland eller har boet der) kyssede efter at hun havde haft det sjovt med Markus fra Grøn.

 

______________________________________________________________________________________

Det er netop mellem de to stole vi ikke kan undværes

 

Sidste år kunne Cand.merc.(jur) uddannelsen afholde 30-års jubilæum og i disse mange år er tusindvis af erhvervsjurister sprunget ud på arbejdsmarkedet. Kandidater fra Cand.merc.(jur.)-linjen er eftertragtede, og anerkendes for deres kompetencer og tværfaglige måde at løse virksomheders og offentlige institutioners opgaver på.

Udviklingen på Cand.merc.(jur)-linjen er stadig positiv, og det har betydet en stigende interesse for linjen og den fagkombination både på Copenhagen Business School (CBS) og på arbejdsmarkedet. Der er af den grund fortsat mange studerende, der vælger at uddanne sig som erhvervsjurister på CBS.

 

Men ethvert valg er som bekendt også et fravalg. Mange CBS studerende oplever valget af Ha.jur/Cand.merc.(jur)-uddannelsen som et fravalg af den juridiske bachelor- og kandidatuddannelse på Københavns Universitet (KU). I valget af studie sammenlignes disse to uddannelser ofte; både af den studerende og af de studievejledere, der har en stor påvirkning på de studerendes studievalg. Sammenligningen er som udgangspunkt naturlig, fordi de to uddannelser har det juridiske fagområde som fællesnævner. Men så bør sammenligningen også ende der – det gør den bare ikke.

Sammenligningen hos de studerene udspringer ofte af en ubegrundet bekymring om, at en erhvervsjurist jo ikke er en ”rigtig jurist”, og at en erhvervsjurist måske har sat sig mellem to stole. Denne bekymring kan hos nogle studerende udvikle sig til vedvarende usikkerhed igennem studietiden.

 

Bekymringen er ubegrundet og mangler i sin enkelthed mening. For det første fordi Cand.merc.(jur)-uddannelsen ikke udspringer af den juridiske kandidat uddannelse fra KU og skal derfor ikke betragtes som en light udgave af denne. For det andet fordi arbejdsmarkedet for længst har forstået forskellen mellem de to retninger, hvilket betyder at det er på grænsen til at være pinligt at vi som erhvervsjurister tvivler på vores egen fagprofil. For det tredje fordi det netop er mellem de to stole at vores fagprofil har en stor værdi.

For sandheden er at vi ikke kan det samme som juristerne fra KU – vi kan noget andet.

Vi kan arbejde med en lang række både rene økonomiske og juridiske områder – men det er i spændingsfeltet mellem den juridiske og økonomiske disciplin at vi ikke kan undværes. Igennem vores studietid udvikler vi nemlig nogle fremadrettede styringsværkstøjer som gør os i stand til at navigere uden om de omkostningsfyldte juridiske konflikter. Vi taler et sprog som hverken den klassiske jurist eller den klassiske økonom kan tale, men som de ofte begge forstår.

 

Det mangler derfor mening, når vi konkurrerer med KU-juristerne på arbejdsmarkedet. Hvis man har et konkurrencegen, bør man først og fremmest bruge det på at konkurrere med sig selv med henblik på at blive dygtigere fagligt og opnå den stilling, man sigter efter. Dernæst bør man konkurrere med medstuderende af samme fagskuffe dvs. de medstuderende som ender med samme fagtitel, som ønsker samme typer af jobs.

 

Hvis vi fortsat bliver ved med at sammenligne os direkte med juristerne fra KU, kommer vi indirekte til at acceptere præmissen om, at vi er et andet men også et ikke nær så godt alternativ til disse jurister. Vi skal derfor stoppe med at hænge i skørterne på KU-juristerne, og anerkende, at vi som erhvervsjurister har noget andet at tilbyde.

Som cand.merc.(jur.)’er bør vi i stedet være langt mere fokuserede på at finde vores egen erhvervsjuridiske identitet igennem vores studie og vores faglige profil.

 

 Skrevet af: Karima Tabuda (Liability Underwriter, Allianz Insurance) 

 

 

______________________________________________________________________________________